"Бабин Яр: без права на забуття!"

29 вересня весь світ відзначає День пам’яті трагедії у Бабиному Яру. Бабин Яр – це місце, яке нагадує людству про страшні злочини нацистів на Україні під час Другої світової війні. В цьому київському яру тільки за офіційними даними загинуло понад сто тисяч жителів окупованого Києва.

З метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок нашої історії – масове вбивство євреїв Києва; вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, вчитель історії Назаренко Оксана Юріївна провела з учнями 7,8 та 9 класу лінійку-реквієм «Бабин Яр: без права на забуття!». Лінійка реквієм до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру була не тільки можливістю вшанувати пам'ять героїв, але й нагадала про необхідність мирного співіснування та запобігання виникненню подібних трагедій. Під час заходу було показано відео, яке розкривало суть тих страшних подій, що сталися в цьому місці під час Другої світової війни. Учні замислено спостерігали за відображеними на екрані історичними фактами, документальним матеріалом, спогадами тих, хто вижив. Вони відчули тягар сумних подій, які трапилися з українським народом.

Після перегляду відео здобувачі освіти хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які загинули в Бабиному Яру. Була відчутна загальна тиша, яка переповнювала серця повагою та скорботою. Це був момент, коли кожен міг замислитися над значенням цієї страшної трагедії й своєю роллю в збереженні пам'яті про неї.

Нехай пам'ять про жертви Бабиного Яру завжди буде з нами та нагадує про важливість миру та перемоги.

Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.